Kustbevakningen

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en handläggare inom räddningstjänst och farliga ämnen, CBRNE till enheten för metodutveckling räddningstjänst vid metodutvecklingsavdelningen i Karlskrona. Metodutvecklingsavdelningen utvecklar och reglerar metoder och tillvägagångssätt för kustbevakningsverksamheten för att myndigheten på ett effektivt och säkert sätt ska leva upp till krav på operativ förmåga. Enheten för metodutveckling räddningstjänst ansvarar för att utveckla metoder och rutiner avseende räddningstjänst och samhällets krisberedskap. Vidare svarar enheten för utvecklingsfrågor och omvärldsbevakning genom deltagande och samordning av räddningstjänstfrågor inom internationella avtal samt utveckling/uppföljning av metoder och rutiner avseendedykeriverksamheten enligt föreskrift. Enheten ger metodstöd för räddningstjänst genom att ingå i räddningsledarens stab och bistår övriga operativa resurser i miljöskyddsoperationer samt vid övningar och utbildningar.

Arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att utveckla och optimera metoder och utrustning för omhändertagande av olja och andra farliga ämnen, CBRNE. Krisberedskaps-, totalförsvarsfrågor och omvärldsbevakning inom området ingår i arbetsuppgifterna. Du följer teknikutvecklingen nationellt och internationellt samt medverkar vid anskaffning/förstärkning av tekniska system och utrustning. Vidare medverkar du i intern och extern utbildning och utvärdering inom räddningstjänstområdet, deltar i arbetsgrupper, remisshantering, samverkan nationellt inom CBRNE området, revideringar av räddningstjänstplanen samt i övrigt förekommande arbete på avdelningen.

Tjänsteresor ingår i anställningen, både inrikes och utrikes.

Kvalifikationer

Som sökande har du högskoleutbildning med en för anställningen relevant inriktning. Då arbetet omfattar utveckling av metoder för utrustning som till stor del är fartygsbunden och används till sjöss är god fartygskännedom meriterande.

Erfarenhet av farliga ämnen/CBRNE, totalförsvar, stabsarbete, upphandlingsförfarande, räddningsledarutbildning ochledarskapsutbildning är meriterande. Du arbetar strukturerat med en förmåga att organisera och prioritera. Du är engagerad i dina arbetsuppgifter och är van att arbeta självständigt, samtidigt som du har en god samarbetsförmåga.

Normalt omfattar arbetet kontorstid men då tjänsteresor, både inom och utom landet förekommer, bör Duhar ett flexibelt förhållningssätt till din arbetstid.

Du har en god administrativ förmåga samt goda kunskaper i Officepaketet. Du har även en dokumenteratgod förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Villkor

Heltid

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträdesdatum snarast/enligt överenskommelse.

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Vid tillsvidareanställning medföljer även en skyldighet att krigsplaceras.

Anställningsform Fast stilling
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Karlskrona
Län Blekinge län
Land Sverige
Referensnummer 2018/117
Kontakt
  • Peter Eliasson, enhetschef, 0708-572565
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2018-10-22
Sista ansökningsdag 2018-11-11

Tilbake til ledige stillinger