Kustbevakningen

Kustbevakningen är en myndighet under Justitiedepartementet som ansvarar för sjöövervakning och miljöräddningstjänst till sjöss. Dygnet runt, året om finns vi på plats längs Sveriges kust, där vi räddar, hjälper och övervakar.

Verksamheten omfattar bland annat miljöräddning, sjöräddning, brottsbekämpning, ordningshållning till sjöss samt tillsyn och kontroll. Genom nationellt och internationellt samarbete verkar myndigheten för en hållbar havsmiljö, ökad säkerhet till sjöss och för att minska gränsöverskridande brottslighet.

Kustbevakningen är en arbetsplats som präglas av samarbete och engagemang över områdesgränserna. Här finns engagerade medarbetare med varierande kompetenser vilket skapar en dynamisk arbetsplats med ständiga möjligheter att lära nytt. För att arbeta här är det viktigt att dina personliga värderingar överensstämmer med vår värdegrund; helhetssyn, välvilja och engagemang.

Kustbevakningen erbjuder en attraktiv arbetsplats som utmärks av strävan att vara fri från diskriminering och ge lika möjligheter och rättigheter till alla.

Beskrivning

Kustbevakningen söker en vikarierande underrättelsehandläggare till underrättelsesektionen med placering i Hammarby sjöstad i Stockholm. Sektionen ansvarar för att stödja Kustbevakningens operativa verksamhet med underrättelsebaserade underlag samt att, ofta i samverkan med andra myndigheter, upprätta strategiska och operativa analyser.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som underrättelsehandläggare blir att:

-delta i utvecklandet av vår deskfunktion gällande bedömning och prioritering av inkommen information
-handlägga underrättelseärenden samt bidra till operativa analyser
-upprätthålla kontakter med samverkande myndigheter och deras underrättelseorganisationer
-bearbeta, analysera och utvärdera inhämtad information
-genomföra muntliga och skriftliga rapporteringar till interna och externa beställare
-medverka i utbildningssammanhang 
-hantera inkommande tips och information kopplade till verksamhetsområdet    

Tjänsteresor ingår i anställningen, både in- och utrikes.

Kvalifikationer
Som sökande har du eftergymnasial utbildning med en för anställningen relevant inriktning. Du är analytisk, strukturerad och noggrann. Du kan hantera stora mängder med information genom att skapa dig en översikt, peka ut avvikelser och andra viktiga detaljer. Andra egenskaper som är viktiga för tjänsten är en hög grad av integritet och att självständigt - men även i nära samarbete med andra kunna lösa komplexa frågeställningar. Vidare ska du ha förmåga att skapa förtroendeingivande och kontinuerliga relationer genom myndighetssamverkan, både nationellt och internationellt. Du har även en god förmåga att arbeta målinriktat för att åstadkomma samverkan och resultat. Vi förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska såväl som på engelska samt god datorvana.  

Meriterande är erfarenhet av arbete inom underrättelsetjänst och/eller annan brottsbekämpande verksamhet samt utbildning i ANACAPA, Analyst's Notebook och/eller iBase.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är en tidsbegränsad anställning i form av ett vikariat till och med den 31 oktober 2019. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.   

För anställning krävs svenskt medborgarskap, körkort för personbil, drogtest samt säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen.

Kustbevakningen medverkar i utlandsuppdrag och internationella insatser. I anställningen ingår därför en skyldighet att tjänstgöra utomlands i de fall det krävs för verksamheten.

Anställningsform Tidsbegrænset ansættelse mere end 6 måneder
Anställningens omfattning Heltid
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/16
Kontakt
  • Anna Stålsby, sektionschef, 076-606 11 88
Facklig företrädare
  • SACO/SRAT, TULL-KUST och Seko kontaktas via Kustbevakningens växel , 0776-70 70 00
Publicerat 2019-02-08
Sista ansökningsdag 2019-03-03

Tilbage til Ledige stillinger